“What if kalau kita bantu suri rumah untuk tingkatkan tahap kewangan dia?”

Saya asalnya seorang suri rumah. Mula berniaga pada tahun 2013. Tapi sepanjang perjalanan, banyak yang saya tempuhi. Jatuh bangun dalam perniagaan banyak mematangkan dan menyedarkan saya.

Pada tahun 2017, saya pernah mengalami saat bawah dalam hidup saya sehinggakan tiada sesen pun dalam wallet. Pergi ke dapur cuma ade semangkuk kecil beras untuk meneruskan kelangsungan hidup. Terpaksa korek syiling di setiap penjuru rumah untuk membeli 1kg beras untuk hari hari seterusnya.

Pada waktu itu saya berkata dalam diri. “Bila Allah keluarkan saya dari kesempitan hidup, saya akan pastikan saya bangkit dan terus bangun untuk membantu lebih ramai lagi suri rumah di luar sana”

Sehingga hari ini, saya tidak mampu untuk mendengar jika ada suri rumah yang struggle dalam hidup. Dengan sumosauna, saya akan terus komited dan bantu mereka untuk keluar dari zon struggle mereka. Itu janji saya.

Hazirah Maulana, Saya bukan suri rumah biasa biasa
CEO The Sumo Group Sdn Bhd
Co founder Sumosauna

“Puas saya fikir apa yang boleh buat kita sihat dan fit dalam masa yang sama”

Minat yang mendalam kearah sihat dan fit yang mendorong saya untuk lahirkan Sumosauna. Saya mula meniaga semasa diploma dengan hanya menjadi dropship dan agent produk kesihatan.

Hasil pengalaman dan ilmu semasa menjual produk orang saya kumpul sedikit demi sedikit dan dijadikan sebagai persediaan untuk keluarkan produk sendiri. Produk saya pernah meletop. Sale saya banyak. Saya takde masalah duit. Nak travel ikut suka hati nak pegi mana. Makan luar setiap hari, pilih kedai mahal je.

Tapi langit tak selalunya cerah. Pada awal 2018, sampai satu hari tu saya nak dapatkan 3 order pun punyalah susah. Lagi menyedihkan zaman tu berpanjangan sehingga makan bulan.
Lagi memeritkan bila kita jatuh dengan tiada duit simpanan. Bila duit habis memang habis terus. Hanya mengharapkan ihsan dari ibu ayah dan adik beradik. Sampai bila aku nak harapkan simpati orang. Tiap hari saya berdoa memohon petunjuk yang jelas bisnes apa yang saya patut buat, saya patut jual. Tolonglah ya Allah aku buntu sangat. Tersepit. Aku tengah susah ni.

Tak lama lepas tu saya selalu ternampak iklan sauna berlegar dekat Facebook dan Instagram. Mustahil saya nak jual sauna. Dah lah mahal. Confirm takde orang nak beli. Lagi saya nak menjauhkan, lagi kerap saya nampak. Masa tu, saya sedang mengandungkan anak kedua. Orang kata sauna ni bagus kalau kita guna masa berpantang jadi aku belilah satu.

Nak dijadikan cerita, sauna ni sangat serasi dengan saya yang sukakan benda kearah sihat dan fit. Saya rasa berdosa kalau tak berkongsi manfaat bersauna pada orang dekat luar. Ramai yang struggle try itu try ini tapi tak menjadi. Mula dari detik itulah saya buat keputusan untuk menjual sauna maka wujudlah Sumosauna.

Hani Shamsuddin
Director of The Sumo Group Sdn Bhd
Founder Sumosauna

Enjoy your “ME TIME” at home

BROWSE OUR PRODUCTS

Products Details

SUMOSAUNA

Apa yang syok sangat SUMOSAUNA ni?
  • Kita ada 4 pilihan warna yang begitu memikat hati (Baby Blue, Silver, Hot Pink & Purple)
  • Boleh join #teamsumosquad secara percuma dengan cara sewakan sauna (pilihan)
  • Dapat percuma 5 pek mandian herba (sumoherbs)
  • Dapat percuma 10ml essential oil (titiskan dalam steamer pehh terlentok layan bau dia)
  • Dapat percuma herbal box untuk bertangas
  • Dapat percuma 30ml spray antiseptik
  • Dapat percuma video tutorial dan tips bersauna
Beli Dari Agen

SUMOTHERAPHY

100% pure essential oil. Tiada tambahan alkohol.

Pilihan bau Sumotherapy :

  • Lemongrass
  • Lemon
  • Grapefruit
  • Peppermint
  • Lavender
  • Kaffir Lime
  • Coffee
  • Sweet Orange
Beli Dari Agen

SUMOHERBS

Kebaikan mandi herba dan bertangas
  • Menghilangkan bau hanyir dan kurang menyenangkan pada bahagian sulit
  • Menyegarkan tubuh badan
  • Melancarkan peredaran darah haid atau nifas
  • Membantu menjaga kesihatan faraj
  • Mengurangkan kekenduran rahim selepas bersalin
  • Mempercepatkan kesembuhan luka jahitan lepas bersalin
Beli Dari Agen

[elfsight_whatsapp_chat id=”1″]